اشتراک گذاری

تفاوت تلویزیون OLED با LED

تفاوت تلویزیون OLED با LED چیست؟ پاسخ این سوال به ویژه زمانی مهم است که بدانیم قیمت اولد بیشتر از ال ای دی است. تلویزیون های ال ای دی چند سالی است که به سرعت جایگزین lcdها شده اند. اما شرکت های تولید کننده تلویزیون به این حد اکتفا نکردند و با معرفی محصولاتی تحت عنوان اولد، فناوری این حوزه را ارتقا داده اند. در شرایطی که ال سی دی ها و ال ای دی ها تفاوت چندانی باهم نداشتند، اولدها بسیاری از معادلات را برهم زدند.

در ادامه تفاوت تلویزیون OLED با LED را بررسی می کنیم تا اگر قصد خرید یکی از این مدل ها را دارید، مناسب ترین محصول را با توجه به بودجه و نوع کاربری مد نظرتان انجام دهید. اگر تمایل به خرید هریک از این مدل ها داشتید، می توانید از همکاران ما در نمایندگی ال جی، مشاوره های لازم را دریافت کنید.

تفاوت تلویزیون OLED با LED

LED چیست؟

تلویزیون‌های LED در واقع نوعی نمایشگر LCD هستند که برای تولید تصویر، از چندین لایه مختلف تشکیل شده‌اند. یکی از لایه‌های اصلی در این فناوری، نور پس‌زمینه‌ای است که از دیودهای نورافشان (LED) ساخته شده. این نور از پشت به لایه‌ای از کریستال‌های مایع تابیده می‌شود. عملکرد هر پیکسل کریستال مایع به‌گونه‌ای است که یا نور را عبور می‌دهد یا آن را مسدود می‌کند، درست مانند یک شاتر. کیفیت این نور پس‌زمینه و میزان کنترل آن نقش مهمی در شفافیت، کنتراست و نمایش درست رنگ‌های تیره دارد و بر تجربه‌ی نهایی تصویر تأثیر می‌گذارد.

OLED چیست؟

OLED که مخفف “دیود ارگانیک ساطع‌کننده نور” است، فناوری‌ای پیشرفته‌تر نسبت به LED به حساب می‌آید. در این نوع نمایشگرها، نیازی به نور پس‌زمینه جداگانه وجود ندارد، چرا که هر پیکسل به‌تنهایی نور تولید می کند. این ویژگی باعث می‌شود وقتی پیکسلی خاموش است، کاملاً سیاه باشد و هیچ نوری از خود عبور ندهد. نتیجه‌ی این ساختار، نمایش سطوح سیاهی خالص و کنتراست خیره‌کننده است. به همین دلیل، تصاویر در تلویزیون‌های OLED عمق، وضوح و شفافیتی دارند که تماشاگر را در نگاه اول شگفت‌زده می کنند.

خدمات تخصصی نمایندگی: تعویض پنل تلویزیون ال جی

معیار های تفاوت تلویزیون OLED با LED

امروزه هنگام انتخاب تلویزیون، یکی از سوال‌های پرتکرار تفاوت بین دو فناوری محبوب OLED و LED است. هرکدام از این تکنولوژی‌ها ویژگی‌ها، مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند و شناخت تفاوت‌های آن‌ها به خریداران کمک می‌کند تا انتخابی متناسب با نیاز و بودجه خود داشته باشند. در این بخش، معیارهای اصلی مقایسه این دو نوع نمایشگر را بررسی کرده‌ایم تا تصمیم‌گیری برایتان ساده‌تر و آگاهانه‌تر شود.

  • سطوح رنگ مشکی

یکی از مهم ترین تفاوت های موجود بین تلویزیون های اولد و ال ای دی، مربوط به سطوح رنگ است. OLED های ال جی، پادشاه بلامنازع پنل ‌های تلویزیون هستند. این در حالی است که تلویزیون‌های LED بر بک‌لایت‌های LED متکی هستند که پشت پنل LCD می‌درخشند. حتی با پیشرفته ‌ترین تکنولوژی‌های کاهش نور هم ال ای دی ها در زمینه تولید مشکی تیره مشکلات و محدودیت هایی دارند. پدیده ‌ای به نام «Light Bleed» در این تلویزیون ها رخ می دهد که باعث می شود بخش های روشن تر نمایشگر، چیزی شبیه به غبار در بخش های مجاورشان ایجاد کنند. این درحالی است که اولدها چنین ویژگی محدودی ندارند.

  • ابعاد

تکنولوژی OLED در زمینه اندازه نمایشگرها، پیشرفت قابل‌توجهی داشته است. در گذشته، نمایشگرهای LED به دلیل فناوری بالغ‌تر، ابعاد بزرگ‌تری داشتند و در مقایسه با مدل‌های OLED، برتری ظاهری داشتند. اما با بهینه‌سازی روند تولید OLED، اکنون شاهد مدل‌هایی تا اندازه ۸۸ اینچ هستیم. با این حال، نمایشگرهای LED هنوز در زمینه سایز پیشتازند و به‌راحتی تا ابعاد ۱۰۰ اینچ یا حتی بیشتر نیز تولید می شوند.

  • روشنایی

دومین معیار در تفاوت تلویزیون OLED با LED، روشنایی است. در این بخش، ال ای دی ها با اختلاف پیشتاز هستند و دلیل آن، بک لایت بزرگ و قدرتمندی است که در تلویزیون های led تعبیه شده است. تکنولوژی کوانتوم دات هم باعث شده است که روشنایی این مدل حتی در سایز کوچک تر هم بالا باشد. البته تلویزیون‌های OLED هم می‌توانند به روشنایی قابل قبولی برسند؛ اما تنظیم پیکسل‌های OLED به‌گونه ‌ای که همواره بیشترین روشنایی ممکن را تولید کنند، عمر آنها را کاهش می دهد.

  • فضای رنگ، یکی از معیار های تفاوت تلویزیون OLED با LED

در تفاوت تلویزیون OLED با LED، باید به فضای رنگ هم توجه ویژه داشته باشیم. پنل OLED تا پیش از معرفی فناوری کوانتوم دات، در این بخش پیروز بود. اما حالا دقت و فضای رنگ ال ای دی ها ارتقا پیدا کرده و به همین دلیل این تلویزیون ها هم رقابت نزدیکی با اولدها دارند. البته در فضای تاریک، تلویزیون اولد ال جی دامنه داینامیک تری دارد.

  • زمان پاسخ دهی

در ادامه تفاوت تلویزیون OLED با LED، به فاکتور دیگری می رسیم که با عنوان زمان پاسخدهی شناخته می شود. این معیار، به مدت زمان تغییر وضعیت هرکدام از پیکسل‌ها اشاره دارد. هرچه زمان پاسخ دهی سریع تر باشد، موشن بلور کمتر شده و در نتیجه، تصویر طبیعی تر خواهد بود. در این بخش باید اولد را پیروز میدان بدانیم.

به این دلیل که پیکسل‌ های OLED به ترکیب منبع نور و رنگ در دیودی واحد می ‌پردازند. بنابراین تغییر وضعیت در آنها سرعت بالایی دارد. اما تلویزیون های ال ای دی، برای تولید روشنایی به LEDها و برای تولید رنگ به «شاتر‌های» LCD متکی هستند. بنابراین سرعت پاسخ دهی آنها پایین تر است.

این مقاله را از قلم نیندازید: کالیبره کردن تصویر تلویزیون ال جی

  • زاویه دید، آخرین معیار تفاوت تلویزیون OLED با LED

آخرین معیار در تفاوت تلویزیون OLED با LED، زاویه دید است. شما باید بتوانید از زوایای مختلف به تلویزیون نگاه کرده و تصویری یکدست و واضح را ببینید. اما در این بخش هم اولد برنده است. تلویزیون‌های LED بهترین زاویه‌ی ممکن برای تماشا را دارند؛ اما تنها از روبرو. ال ای دی را هرچه از طرفین نگاه کنید، تصویر تلویزیون کیفیت و وضوح کمتری خواهد داشت. جالب است بدانید که تلویزیون‌های QLED سامسونگ از طراحی به‌ روزرسانی شده پنل و لایه ضد بازتاب نور بهره می‌برند. به لطف این ویژگی، زاویه دید گسترده تر است و از هر زاویه ای، تصاویر واضح هستند؛ اما همچنان ال جی در این بخش پیشتاز است.

  • طول عمر

با توجه به اعلام رسمی شرکت ال‌جی، اگر روزانه تنها ۵ ساعت از تلویزیون OLED استفاده شود، بیش از ۵ دهه زمان نیاز است تا روشنایی آن به نصف کاهش یابد. اما از آنجا که این فناوری تنها از حدود سال ۲۰۱۳ وارد بازار شده، هنوز تجربه و داده کافی برای تأیید قطعی این موضوع وجود ندارد. در مقابل، تلویزیون‌های LED با سابقه طولانی‌تر، امتحان خود را پس داده‌اند و از نظر طول عمر، گزینه‌ای مطمئن‌تر محسوب می‌شوند.

تفاوت تلویزیون OLED با LED
  • سلامت چشم

در بررسی تأثیر این دو نوع تلویزیون بر سلامت، یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها، نور آبی است. اگر حساسیت به نور آبی برایتان اهمیت دارد، نمایشگرهای OLED گزینه بهتری هستند. هرچند هر دو نوع نمایشگر نور آبی منتشر می‌کنند، اما میزان این نور در پنل‌های OLED به شکل قابل توجهی کمتر است، به‌ویژه هنگام تماشا در شب. بنابراین OLED برای استفاده‌های طولانی‌مدت، انتخابی محافظه‌کارانه‌تر از نظر سلامتی است.

  • مصرف انرژی

نمایشگرهای OLED به دلیل عدم نیاز به نور پس‌زمینه و تولید مستقیم نور توسط پیکسل‌ها، در مصرف برق بهینه‌تر عمل می‌کنند. این در حالی است که تلویزیون‌های LED برای روشنایی نیازمند نور پس‌زمینه هستند و به‌دلیل ساختارشان، انرژی بیشتری برای دستیابی به همان سطح روشنایی صرف می‌شود. در نتیجه، OLED از نظر بهره‌وری انرژی، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد.

  • قیمت

تلویزیون‌های مجهز به فناوری OLED در رده محصولات لوکس و رده‌بالا قرار می‌گیرند و از نظر قیمتی نسبت به هم‌رده‌های LED خود، گران‌تر هستند. البته برخی مدل‌های پیشرفته LED نیز قیمتی نزدیک به OLED دارند، اما به‌طور کلی اگر قیمت معیار اصلی انتخاب باشد، LED گزینه اقتصادی‌تری برای بیشتر کاربران خواهد بود.

5/5 (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید