6 سال ضرردهی متوالی و هزینه های گزاف برای کمپانی ال جی کافی بود تا موجب خروج ال جی از صنعت موبایل شود. بر اساس گزارشاتی هم که به تازگی از خبرگزاری انگجت منتشر شده است، مدیر عامل ال جی پیغامی برای کارمندان شرکت خود ارسال کرده و در آن گفته که تغییرات در راه است.
حتی یکی از مقام های رسمی ال جی در مصاحبه ای که با رسانه The Korea Herald داشته، اعلام کرده است که وقتش رسیده ال جی به دور از احساسات درباره این مسئله که کار واحد موبالیش ادامه پیدا کند یا خیر، یک تصمیم منطقی بگیرد. در حالی که برندهای مطرح در دنیای موبایل از سامسونگ گرفته تا اپل، شیائومی و … با یکدیگر در رقابت تنگاتنگ هستند، کمپانی ال جی در میان آن ها جایی ندارد و در حال عقب نشینی از این صنعت است که تاکنون چیزی جز ضرر برای این کمپانی نداشته است.
سوددهی واحد موبایل ال جی تا 2021؛ تنها در حد یک وعده باقی ماند!
اوایل سال میلادی گذشته بود که مدیر عامل ال جی وعده داد که واحد موبایل این شرکت تا سال 2021 به مرحله سود دهی برسد. البته آن زمان مدیر عامل ال جی خیلی واضح درمورد این مسئله صحبت نکرد که قرار است برای سود دهی واحد موبایل کمپانی خود چه کاری انجام دهد و تنها به این گفته بسنده کرد که ال جی قصد دارد گوشی هایی با کیفیت را برای جلب توجه مشتریان راهی بازار کند. البته مدیر عامل کمپانی ال جی بلوف نزده بود و در راستای همین وعده ای که داده بود، گوشی هایی مثل ولوت و وینگ طراحی و راهی بازار شدند.
این تمام داستان نبود و ال جی در نمایشگاه CES سال میلادی جاری نیز با دست پر آمد و گوشی رول شدنی خود را با نام ال جی رولبل معرفی کرد که قرار است در سال میلادی جاری راهی بازار شود؛ اما از آن جایی که در دسته گوشی های فوق پریمیوم قرار دارد، نمی تواند سهم کمپانی ال جی از فروش موبایل در بازار را به دو دلیل افزایش دهد و مانع از خروج ال جی از صنعت موبایل شود. اول از همه اینکه مطمئنا خیلی گران خواهد بود و هر کاربری نمی تواند آن را خریداری کند و دوم اینکه ال جی رولبل یک فرم فاکتور کاملا جدید است که در ابتدا با استقبال چندان زیادی مواجه نمی شود.
سهم 1.7 درصدی ال جی در بازار موبایل 2020 ؛ اصلی ترین دلیل خروج ال جی از صنعت موبایل
شاید باورش سخت باشد اما سهم ال جی از بازار موبایل در ماه پایانی سال 2020 تنها 1.7 درصد بوده است؛ که همین داستان تلخ، آخرین ضربه ای بود که ال جی از واحد موبایل خود خورد و پس از آن هم تصمیم گرفت بیشتر از این هزینه نکند و از صنعت موبایل کنار بکشد. طی همین جریانات تلخ که برای ال جی به وجود آمد، مدیر عامل این کمپانی در پیغامی به کارمندانش گفت که قرار است به دلیل خروج ال جی از صنعت موبایل، 60 درصد آن ها که در واحد موبایل مشغول به کار هستند در دیگر واحدهای این کمپانی مشغول به کار شوند؛ اما معلوم نیست که قرار است چه بلایی بر سر 40 درصد کارمند باقی مانده بیاید. به احتمال زیاد کارشان را از دست خواهند داد.
شاید این سوال برایتان به وجود بیاید که چرا ال جی با وجود اینکه ضرر و زیان های زیادی در صنعت موبایل تجربه کرده است هنوز هم واحد موبایل خود را فعال نگه داشته است؟ درواقع یکی از دلایلی که باعث شده است ال جی واحد موبایل خود را با وجود مشکلات عظیمی که با آن ها دست و پنجه نرم می کند، همچنان فعال نگه دارد، این است که در آینده بتواند از فناوری های استفاده شده در گوشی های هوشمند خود برای گجت های دیگرش استفاده کند؛ که به نظر تصمیم منطقی می آید.