آیا تفاوت بین سینمای خانگی و ساندبار را می دانید؟! بسیاری از کاربران تصور می کنند که ساندبار و سینمای خانگی، سیستم هایی با تعداد زیادی بلندگو و اسپیکر هستند. اگر شما هم چنین تصوری دارید، در اشتباهید! این دو سیستم تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. البته هردو سیستم های صوتی هستند تا صدای تلویزیون را تقویت کنند.
اما باید تفاوت های آنها را مد نظر داشته باشید تا ضمن انتخاب درست، بیشترین بهره را از دستگاه ببرید. حتی در حوزه تعمیر سینمای خانگی و ساندبار هم تفاوت هایی وجود دارد. در ادامه تفاوت سینمای خانگی و ساندبار را بررسی می کنیم. اگر قصد خرید دارید، بهتر است پیش از انتخاب دستگاه مورد نظرتان، ویژگی ها و تفاوت های این دو محصول را بشناسید.
تفاوت سینمای خانگی و ساندبار
شاید مهم ترین تفاوت سینمای خانگی و ساندبار، محبوبیت بیشتر سینما خانگی باشد. در حال حاضر سینمای خانگی بیشتر از ساندبار مورد استفاده قرار می گیرد. در مراکز تعمیر تلویزیون، تجهیزات سینمای خانگی بیشتر از ساندبار وجود دارند و این به دلیل محبوبیت بیشتر این سیستم است. اما در کنار تمام محاسن، سینمای خانگی مشکلاتی هم دارد که همین مشکلات، سرآغاز تولید ساندبار شدند. بخش دیگری از تفاوت های ساندبار و سینمای خانگی هم عبارتند از:
نوع و حجم سیم کشی
یکی از مشکلات سینمای خانگی، تعداد و حجم بالای سیم ها بود. ساندبار اما سیم کشی بسیار ساده تری دارد و در عین حال، قابلیت های ارتباطی بیشتری را نیز ارائه می دهد. در ساندبار دیگر خبری از سیم کشی های طولانی و پیچیده نیست و کاربران می توانند بدون نیاز به پنهان کردن کابل ها این دستگاه را نصب کنند.
عملکرد صوتی در تفاوت سینمای خانگی و ساندبار
دومین تفاوت سینمای خانگی و ساندبار در عملکرد صوتی آنهاست. می توان گفت که ساندبار در این بخش پیروز است. سینمای خانگی یک سری قابلیت های اضافه دارد که عملا کاربرد خاصی ندارند. در عین حال، این سیستم گاهی دچار مشکلاتی در بخش صدا می شود و با تعمیر و تعویض برد تیکان تلویزیون یا مین برد و دیگر قطعات هم نمی توان این مشکلات را برطرف کرد.
به این دلیل که مشکل از تلویزیون نبوده و به تغییر فرکانس سیستم صوتی مربوط است. یعنی وقتی بلندگوها از محل استاندارد منحرف می شوند، صدا به حالت عادی پخش نشده و دچار ایراد می گردد. ساندبار چنین مشکلی ندارد و دچار مشکلات ناشی از بهم ریختن بالانس نمی شود. با این حال ساندبارها نمی توانند تمام استانداردهای دالبی را پشتیبانی کنند و در نتیجه محدودیت هایی را برای کاربران ایجاد می کنند.
درگاههای ارتباطی
ساندبارها معمولا به پورت های وای فای، HDMI، AUX و بلوتوث مجهز هستند. به همین دلیل می توان از آنها برای پخش فایل هایی که در موبایل و لپ تاپ و … ذخیره شده اند کمک گرفت. تفاوت سینمای خانگی با ساندبار در این است که سینمای خانگی علاوه بر این درگاه ها، پخش کننده بلوری هم دارد؛ البته برخی از مدل ها به این قابلیت مجهز هستند.
بیشتر بخوانید: چرا سینمای خانگی صدا ندارد؟
ساندبار بهتر است یا سینمای خانگی
حالا که با تفاوت ساندبار و سینمای خانگی آشنا شدید، وقت انتخاب رسیده است. سینمای خانگی، قدرت پخش صدای بالایی دارد و به تجهیزاتی همچون آمپلی فایر مجهز شده است. قیمت این دستگاه مناسب تر است و می توان بلندگوهای آن را به راحتی جابجا کرد. در عین حال این سیستم، نیاز به سیم کشی پیچیده دارد و ممکن است با جابجایی بلندگوها، صدای آن دچار مشکل شود.
ابعاد سینمای خانگی به گونه ای است که برای محیط های بزرگ مناسب است و در محیط های کوچک، عملکرد چندان جالبی ندارد. ساندبار اما طراحی بسیار جمع و جور و شیکی دارد و نصب آن نیاز به سیم کشی ندارد. درگاه های ارتباطی متنوعی در این دستگاه وجود دارد و به راحتی می توان آن را کنترل کرد. اما اگر صدای دالبی و چند کاناله قوی می خواهید و یا بودجه محدودی دارید، بهتر است از خرید ساندبار صرف نظر کنید.